SHAH ALAM – Perintah berkelakuan baik terhadap suri rumah yang menyebabkan kecederaan pembantu rumahnya ditukar oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam kepada lapan tahun penjara, hari ini. Keputusan itu dibuat oleh Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Seri Tun Abd Majid Tun Hamzah terhadap Datin Rozita Mohamad Ali selepas membenarkan semakan kehakiman yang dibuatRead More →

PELAKON Adam Corrie memberitahu bahawa solatnya pernah dipersoalkan sesetengah pihak disebabkan tatu di badannya. Adam atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, 50, berkata dia bagaimanapun hanya tersenyum kerana sudah mengetahui tentang hukum bertatu sebelum memeluk Islam. “Saya pernah ditegur masa solat di set filem kerana ada tatu. Mereka kataRead More →

Bagi yang pernah bekerja mengambil pesanan di kedai-kedai makan, pastinya anda dah biasa dengan jenaka pelanggan yang kadang kala anda rasa macam nak sekeh kepala dia tu. Menerusi aplikasi Twitter dan telah di retweet hampir 30k, brother ini kongsikan serba sedikit lawak jenaka yang mencuit hati dan ada juga yangRead More →

MELAKA: Viral di media sosial ternyata membawa rezeki ‘berlipat ganda’ kepada pemilik Mee Bodo Tengkera apabila pelanggan dari Kuala Lumpur, Singapura dan Indonesia sanggup bertandang ke Melaka semata-mata mahu menikmati mi goreng yang dikenali sebagai mi bodo atau mi lambung. Mungkin namanya pelik dan lucu, namun itulah menu popular yangRead More →

Jom kita sama-sama bermuhasabah. Dalam keadaan ekonomi yg agak tak menentu ni, macam-macam hal boleh berlaku. Mungkin tekanan kewangan yang menyebabkan sang suami hilang pertimbangan. Mana taknya, budget yang ada kurang dari jumlah barang yang dibeli. Mungkin elok kalau kita amalkan merancang sebelum membeli barang. Eloklah isteri senaraikan dulu barangRead More →

MUNGKIN ada anggap baju buruk dan bagi mereka yang kurang berminat dengan koleksi barangan klasik, pasti terkejut dengan tawaran empat baju T terpakai hendak dijual dengan harga RM40,000. Namun, bagi peminat baju-T band rock yang menjadi ‘trend’ sejak 1980-an, ada nilai sentimental dan perjalanan cerita tersendiri pada baju berkenaan. MeskipunRead More →

PARIS: Seorang wanita dihadapkan ke mahkamah, hari ini selepas didapati terbabit membunuh lima bayinya, menerusi bukti asid deoksiribonukleik (DNA) yang berjaya diperoleh susulan pergaduhan suspek dengan jirannya, tahun lalu. Sylvie H, 53 mengaku membunuh lima anaknya, 14 tahun selepas empat daripada lima mayat mangsa ditemui dalam sebuah hutan. Pembunuhan berkenaanRead More →

Pasangan pelakon popular Fattah Amin dan Nur Fazura Sharifuddin, sah bergelar suami isteri kira-kira jam 9.50 malam tadi. Kedua-dua mereka telah melangsungkan pernikahan dalam majlis tertutup yang diadakan di sebuah hotel terkemuka, di Kuala Lumpur. Menerusi kenyataan media yang dihantar pihak pengurusan Fazura, Universal Music, majlis tersebut hanya dihadiri olehRead More →