Kerana kecewa wanita bakar tudung Naelofar – Ada yang baru beli

Baru-baru ini negara digemparkan dengan kisah seorang pelakon terkenal yang juga merupakan usahawan berjaya, Neelofa selepas majlis pelancaran tudungnya telah menjadi kontroversi kerana memilih kelab malam untuk dijadikan lokasi perlancaran.

Rata-rata netizen mengecam tindakan berkeaan kerana dianggap tidak sensitif dengan tudung itu sendiri yang melambangkan identiti Islamik yang tidak sesuai dengan tempat maksiat.

Bagaimanapun pihak Naelofar Hijab dilihat mempertahankan tindakkannya itu kerana katanya lokasi dipilih adalah murah dan sesuai sebelum tampil membuat permohonan maaf kerana kekhilafannya itu melalui laman intagram Neelofa.

Namun sudah terlalu ramai yang marah, terbaru seorang wanita bernama Anne Zuraini telah memuatnaik sebuah video live yang memaparkan aksinya membakar tudung keluaran jenama Naelofar Hijab yang telah dibelinya sebelum ini.

Menurut beliau, dia merupakan peminat Neelofa sebelum ini, namun selepas apa terjadi itu, segalanya telah berubah. Semua tudung-tudung yang dibelinya dari jenama itu dibakar di mana ada tudung yang belum digunakan lagi.

Kenapa bakar kak, kenapa tak sedekah jer? ini jawapan Anne Zuraini.

Sumber: FB Anne Zuraini/SK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *