Seorang lelaki mendakwa dirinya imun dengan bisa ular selepas ‘merelakan’ dirinya dipatuk ular lebih 100 kali. Tim Friede yang merupakan seorang saintis telah membahayakan dirinya dengan membiarkan ular mematuk dirinya lebih 100 kali demi mendapatkan vaksin sekaligus mampu menyelamatkan mangsa patukan ular. Lelaki berusia 39 tahun ini juga mendedahkan bahawaRead More →

PENYANYI tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza mencukur rambut bayi perempuannya, Siti Aafiyah, hari ini. Perkara itu dikongsikannya menerusi Insta Story di laman Instagram (IG). Siti Aafiyah yang berbedung kelihatan tenang ketika rambutnya dicukur oleh seorang ustazah. “Alhamdulilah, Siti Aafiyah bercukur hari ini oleh ustazah. Semoga diberkati dan tumbuh lagi rambutRead More →

Dua lelaki yang didakwa memperkosa remaja berusia 17 tahun diarak dalam keadaan berbogel dengan kedua tangan mereka terikat di belakang selain turut ditampar oleh penduduk wanita. Mereka dipaksa berjalan di sepanjang jalan Yingkiong di timur laut India tanpa seurat benang sebelum diserahkan kepada polis. “Orang awam yang berang dengan kedua-duaRead More →

SHAH ALAM – Perintah berkelakuan baik terhadap suri rumah yang menyebabkan kecederaan pembantu rumahnya ditukar oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam kepada lapan tahun penjara, hari ini. Keputusan itu dibuat oleh Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Seri Tun Abd Majid Tun Hamzah terhadap Datin Rozita Mohamad Ali selepas membenarkan semakan kehakiman yang dibuatRead More →

Penjara bukanlah tempat untuk bersuka ria, sudah pastinya ia menyeksakan jiwa dan fizikal. Namun, walaupun banduan adalah pelaku jenayah, namun kebanyakan penjara memberikan layanan berperikemanusian kepada mereka. Walaupun begitu, terdapat sebilangan kecil penjara yang melayan banduan lebih teruk daripada binatang. SanaSiniNewa kongsikan 4 penjara paling ganas dan kejam di dunia.Read More →

Bukan nak puji lebih-lebih tapi sejak daripada hari pertama baby comel ni dilahirkan, dia dah dapat perhatian ramai tau! Media, peminat, pemimpin politik dan orang yang dulu tak minat Tokti pun dah mula terjatuh hati dengan baby nama Siti Aafiyah ni. Simple kan Tokti dan Datuk K bagi nama kat anakRead More →

PELAKON Adam Corrie memberitahu bahawa solatnya pernah dipersoalkan sesetengah pihak disebabkan tatu di badannya. Adam atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, 50, berkata dia bagaimanapun hanya tersenyum kerana sudah mengetahui tentang hukum bertatu sebelum memeluk Islam. “Saya pernah ditegur masa solat di set filem kerana ada tatu. Mereka kataRead More →

Kebiasaannya dalam menjual sesuatu produk, kita harus memikirkan kaedah terbaik bagi membolehkan produk berkenaan dipasarkan secara meluas. Selain daripada mengadakan promosi, salah satu kaedah untuk menarik pelanggan adalah dengan mempamerkan gambar produk yang cantik dan sempurna. Untuk mendapatkan hasil gambar terbaik, latarbelakang yang berkualiti perlu ada dalam sesuatu gambar. AdaRead More →

KUALA LUMPUR: Malaysia yang dibarisi ‘skuad kedua’ nyaris menyentap ego pendahulu Kumpulan B, Lubnan sebelum tewas 1-2 pada aksi terakhir Kelayakan Piala Asia 2019 yang berlangsung di Stadium Camille Chamoun Sports City, Beirut, sebentar tadi. Meskipun tewas, namun skuad bimbingan Tan Cheng Hoe yang dibarisi ramai muka baharu itu bolehRead More →

Percaya atau tidak, pasti ada orang di dunia ini yang secara tiba-tiba menjumpai satu penemuan yang sangat bermakna dan mampu mengubah keseluruhan hidup mereka. Ternyata ia kerap terjadi sehinggakan penemuan seperti kad besbol lama dan mentega purba dirasakan bak terkena loteri! Oleh itu, kami ada mengumpul beberapa kisah penemuan ‘berharga’Read More →